DOZVOLJEN RAD ZELENE PIJACE U ČELIĆU UZ PRIDRŽAVANJE SVIH NAREDBI I PREPORUKA

PREPORUKE:

  1. Preporučuje se organizatorima okupljanja reduciranje broja osoba, od maksimalno dozvoljenog broja osoba u otvorenom i zatvorenom prostoru sukladno naredbi Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva broj: 01-30-3510/20 od 12.06.2020. godine, na skupovima koji se označavaju, poput: javnih skupova, kao i drugih okupljanja kao što su: vjenčanja, krizme, sprovodi, dženaze i slični događaji, a u cilju sprečavanja širenja omfekcije COVID-19 među stanovništvom, kao i zaštite osobnog zdravlja i javnog zdravlja stanovništva.
  2. Preporučuje se osobama starije životne dobi da izbjegavaju bespotrebna kretanja i korištenje javnog prevoza, te da redovito koriste zaštitnu opremu. Također, preporučuje se osobama starije životne dobi da ne idu na rutinske kontrole, te maksimalno reduciraju odlaske u ordinacije kod porodičnog ljekara i u bolnice, ukoliko im nije prijeko potrebna zdravstvena zaštita. Preporučuje se najprije kontaktirati telefonom porodičnog ljekara, ukoliko je osobi ove dobi potreban recept ili liječnički savjet.
  3. Preporučuje se stanovništvu da zbog COVID-19 epidemiološke situacije koja se usložnjava, izbjegavaju javna okupljanja i ograniče svoja kretanja.
  4. Preporučuje se svim državljanima BiH, da bez prijeke potrebe ne putuju u zemlje u kojima je pristuna visoka transmisija COVID-19, te da godišnji odmor koriste u Bosni i Hercegovini.

S obzirom na date preporuke ministarstva zdravstva TK, JKP “Čistoća” doo Čelić obavještava sve građane općine Čelić kao i korisnike pijačnog prostora na Zelenoj pijaci u Čeliću da će se u subotu 04.07.2020 godine organizovati rad Zelene pijace iz obavezno pridržavanje svih naredbi i preporuka ministarstva zdravstva TK ( nošenje maski, obavezna distanca od 2m, rukavice i dr.)

Osobe koje se ne budu pridržavale navedenih naredbi i preporuka neće moći ići u prostor Zelene pijace.

Preporuke Kriznog štaba ministarstva zdravstva TK-a

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.