U suradnji sa ministarstvom spoljnih poslova i vanjske trgovine Bosne i Hercegovine, JKP “Čistoća” doo Čelić je uspješno realizovalo projekat vrijednosti 111.000,00 KM.

Donator komunalne opreme je vlada Japana.

Ovaj grant dio je neprojektne grant pomoći, a oprema poput vodenih pumpi, lokatora cijevi, detektora curenja vode, rezača asfalta i radara za penetriranje tla bit će instalirana u komunalnim preduzećima s ciljem unapređenja sistema pitke vode u osam zajednica, a to su Čajniče, Gradiška, Gacko, Lopare, Stolac, Ljubuški, Foča-Ustikolina i Čelić.

Ova donacija predstavlja još jedan korak u krajnjem uređenju našeg komunalnog preduzeća, ali i komunalne infrastrukture na području općine Čelić. Isporućena oprema će uveliko pomoći u smanjenju gubitaka vode u našem sistemu vodosnadbijevanja.

Ovim putem zahvaljujemo se vladi Japana na opremi koju su donirali našem preduzeću.

Veliku ulogu u realizaciji ovog projekta, takođe imaju i ministarstvo spoljnih poslova i vanjske trgovine Bosne i Hercegovine i općina Čelić kojima se takođe zahvaljujemo.

Sa naše strane učinićemo sve da opremu koristimo na način koji će našim korisnicima omogučiti pružanje što kvalitetnijih komunalnih usluga.

Donacija Vlade Japana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.